Over OCDcafé

Praten over OCD

Via OCDcafé.nl kunnen mensen met OCD en hun naasten ervaringen delen. Met anderen praten over OCD zorgt voor steun, erkenning en begrip. OCDcafé is een initiatief van psychiater Menno Oosterhoff en Hanny Damwichers, beiden ervaringsdeskundig.

OCDcafé is vrij toegankelijk

Ontmoetingen gefaciliteerd door OCDcafé zijn laagdrempelig en na aanmelding vrij toegankelijk. De enige voorwaarde is dat je onder de doelgroep valt. Of je elkaar nou ontmoet in een online gesprek, een live bijeenkomst of via Whatsapp, we gaan er vanuit dat je wat je hoort van een ander voor jezelf houdt. Wij kunnen dat echter niet garanderen en zijn daarvoor ook niet verantwoordelijk. Bij iedere ontmoeting en in iedere appgroep is tenminste één vrijwillige moderator aanwezig van onze organisatie.

OCDcafé is gratis 

De activiteiten van OCDcafé kosten niks voor deelnemers. De ontmoetingen worden gehost door enthousiaste vrijwilligers die het onderwerp uit eigen ervaring kennen. Zij zetten zich vrijwillig in voor waardevol lotgenotencontact. OCDcafé is tot stand gekomen met steun van de Stichting Dwangstoornis en Social Run. De stichting ziet haar doelstelling gerealiseerd in OCDcafé en draagt deze OCD community een warm hart toe.

Mocht je het werk van OCDcafé financieel willen ondersteunen dan kun je een donatie doen t.n.v. Stichting Dwangstoornis op NL72 TRIO 0391 0333 87.

OCDcafé is geen hulpverlening

OCDcafé draagt bij aan erkenning en begrip van dwangproblematiek. Maar OCDcafé is geen hulpverlening. Als je informatie wilt over behandeling of meer wilt weten over OCD kun je terecht op de website van OCDnet. Via hun e-spreekuur kun je vragen stellen aan een deskundige over jouw persoonlijke problematiek. Zoek je een geschikte therapie in jouw regio of ben je op zoek naar andere mogelijkheden voor lotgenotencontact? Dan kan de Angst Dwang en Fobie (ADF) Stichting verder helpen. De telefonische medewerkers van de ADF stichting staan je graag te woord. 

  • OCDcafe organiseert i.v.m. het coronavirus momenteel alleen digitale bijeenkomsten.