Perinatale OCD

De bijeenkomst voor met betrekking tot perinatale OCD is bedoeld voor vrouwen én mannen die last hebben van OCD rond zwangerschap en geboorte. De hosts zijn Hanny en Marjolijn. Zij hebben beiden ervaring met dwang tijdens of na de zwangerschap.

Het krijgen van een kind brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Het is iets moois, iets nieuws en iets belangrijks. Je wilt het graag goed doen. Sommige ouders of ouders in spé worden overvallen door nare gedachten die ze niet willen hebben. Dat kunnen gewelddadige gedachten zijn of pedoseksuele gedachten. De gedachten maken je angstig of zorgen voor een gevoel van afkeer en walging. Anderen krijgen last van controledwang of angst om hun ongeboren kind per ongeluk te besmetten. Dwang rond het krijgen van een kind voelt vaak extra beladen omdat deze periode zo mooi zou moeten zijn. Als je door nare gedachten, dwanghandelingen of een andere vorm van dwang wordt belemmert in deze periode van je leven kan dat zorgen voor schuld en schaamte. Praten over wat je meemaakt kan zorgen voor herkenning en begrip, het kan de schaamte en schuldgevoelens verminderen. Je realiseert je dat het niet jouw schuld is dat je hier last van hebt. Integendeel, het is erg naar voor je! Meestal zijn het moeders die met deze klachten hulp zoeken, maar ook vaders kunnen hier last van hebben.

Tijdens de bijeenkomsten delen we onze ervaringen met elkaar, luisteren naar elkaar en geven elkaar tips en steun. Omdat Hanny en Marjolijn zelf last hebben gehad van perinatale OCD begrijpen ze goed hoe lastig het kan zijn hierover te praten en hoe kwetsbaar je je hierin voelt.

We komen maandelijks bijeen in een online gesprek. Je kunt je hiervoor aanmelden middels het registratieformulier dat je na aanmelding hebt gekregen. Kom je er niet uit? Mail dan naar hanny@ocdcafe.nl

 

Deel dit OCDcafé met je vrienden
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email